τριαντάφυλλο ομορφιά

Τριαντάφυλλο και γυναικεία ομορφιά. Η προσφορά του τριαντάφυλλου στην αισθητική

Είναι γνωστό ότι οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν ροδοπέταλα για να αρωματίζουν το μπάνιο τους.

Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Σας αρέσουν τα λουλούδια και ειδικά τα τριαντάφυλλα; Υπάρχουν πολλά προϊόντα ομορφιάς, τα οποία περιέχουν τριαντάφυλλο.

Ευεργετικές ιδιότητες του τριαντάφυλλου στο πρόσωπο και στο σώμα σας

Αντιβακτηριακές ιδιότητες

Το αιθέριο έλαιο του τριαντάφυλλου μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την ακμή ή να ενισχύσει το δέρμα σας, εάν έχετε πρόβλημα ακμής.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Και πάλι, το αιθέριο έλαιο του τριαντάφυλλου μπορεί να σας προσφέρει ανακούφιση από πρηξίματα στην επιδερμίδα σας και από επιφανειακές κοκκινίλες. Οι ιδιότητές του «ηρεμούν» την επιδερμίδα και μπορούν να ηρεμήσουν ένα επιδερμικό έκζεμα.

Αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Τα τριαντάφυλλα έχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης C, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό. Αυτή η βιταμίνη, λοιπόν, προστατεύει τα κύτταρα σας, π.χ όταν περνάτε πολλές ώρες στο ήλιο κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Ενυδάτωση

Το φυσικό λάδι που περιέχεται στα τριαντάφυλλα, κλειδώνει την υγρασία μέσα στο δέρμα σας και το βοηθάει να είναι απαλό και λείο. Βοηθάει πολύ και εσάς που έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, γιατί τα σάκχαρα που περιέχονται στα πέταλά του δημιουργούν ένα «ηρεμιστικό» αίσθημα.

Χαλάρωση

Το αιθέριο έλαιο του τριαντάφυλλου είναι νούμερο ένα στην αρωματοθεραπεία. Τα ροδοπέταλα συμβάλουν στην αποτοξίνωση και στην ηρεμία του οργανισμού σας. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, μία κρέμα σώματος με άρωμα τριαντάφυλλου.

Τόνωση

Τα τριαντάφυλλα κλείνουν τους πόρους του δέρματος και αποκαθιστούν τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας. Φτιάξε μόνες σας μια λοσιόν τριαντάφυλλου για το πρόσωπο σας και δείτε την επιδερμίδα σας να λάμπει.

Φυσικό άρωμα

Είναι πολλά τα προϊόντα του εμπορίου που χρησιμοποιούν το άρωμα τριαντάφυλλου.

Πηγή: anthokipos.gr