Bαλσαμέλαιο Βαλσαμόλαδο Σπαθόλαδο Έλαιο Υπερικού

Βαλσαμέλαιο ή Βαλσαμόλαδο ή Σπαθόλαδο ή Έλαιο Υπερικού

Bαλσαμέλαιο Βαλσαμόλαδο Σπαθόλαδο Έλαιο Υπερικού φυσικό δερματολογικά ελεγμένο βιολογικό ελαιόλαδοΤο βαλσαμέλαιο αποτελεί ένα δώρο της φύσης, με πολλές ευεργετικές χρήσεις. Παράγεται από την ανάμειξη των ανθέων του σπαθόχορτου (ή βάλσαμου ή Hypericum Perforatum) σε συνδυασμό με βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Χρησιμοποιείται πάνω απο 2000 χρόνια και λέγεται ότι πήρε το όνομά του απο την ιδιότητα του να γιατρεύει τις πληγές των αρχαίων Σπαρτιατών απο ξίφη μετά τις μάχες.

Οι πατέρες της Ιατρικής Επιστήμης, ο Ιπποκράτης κι ο Διοσκουρίδης, το παρασκεύαζαν και το χρησιμοποιούσαν για την αποθεραπεία διαφόρων ασθενών τους. Αποτέλεσε το ίαμα των αρχαίων Σπαρτιατών, με το οποίο θεράπευαν τις πληγές τους μετά τις μάχες, ενώ το πρότειναν οι θεραπευτές της εποχής για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του έλκους στομάχου. Στα αγγλικά το αποκαλούν St John’s wort oil διότι το βάλσαμο συνήθως ανθίζει γύρω στις 24 Ιουνίου, ημερομηνία γέννησης του Ιωάννη του Βαπτιστή. Αναγνωρισμένο για τις πολλές του ιδιότητες, το γνωστό βαλσαμέλαιο κατάφερε να διατηρηθεί ως «απαραίτητο γιατρικό» από αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα.

Bαλσαμέλαιο Βαλσαμόλαδο Σπαθόλαδο Έλαιο Υπερικού φυσικό δερματολογικά ελεγμένο βιολογικό ελαιόλαδο

Παραδοσιακά το βαλσαμέλαιο χρησιμοποιείται για τα περισσότερα δερματικά προβλήματα μιας και έχει επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βοηθάει στην επούλωση τραυμάτων και εκδορών σε αγκώνες και φτέρνες, στην ανακούφιση από ερεθισμούς, φαγούρα, τσιμπήματα εντόμων, μώλωπες, ελαφρά εγκαύματα, δερματοπάθειες, φλεγμονές και αιμορροΐδες.

Το βαλσαμέλαιο είναι επίσης αποτελεσματικό ενάντια στην ισχιαλγία, στα ρευματικά και στους πόνους των αρθρώσεων. Ειδικά εάν χρησιμοποιηθεί για μασάζ μπορεί να μας ανακουφίσει από στραμπουλήγματα, κράμπες, πιασίματα, ψύξεις και νευραλγίες. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του βαλσαμέλαιου προάγουν την καλή φυσική κατάσταση του δέρματος, ενισχύοντας την ελαστικότητά του και βοηθώντας τους πόρους του.

Το άθερμο βαλσαμέλαιο ή σπαθόλαδο με βιολογικό ελαιόλαδο παράγεται από τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου αποκλειστικά για την Esthique Natural Cosmetics.

Προέρχεται από την συλλογή αυτοφυούς άγριου ορεινού φρεσκοανθισμένου φυσικού βάλσαμου (βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο ή υπερικό) – σε υψόμετρο 1200 μέτρα στην ορεινή Λακωνία – την κατάλληλη εποχή, σε συνδυασμό με άθερμο βιολογικό ελαιόλαδο παραγωγής μας, σε μορφή φυσικής εξανθοσμίας που επιδέχεται ελάχιστη έκθεση στον ήλιο για να μην καταστραφούν τα συστατικά του βιολογικού ελαιόλαδου (αποφυγή φωτοξείδωσης) και σε ελεγχόμενα χαμηλή θερμοκρασία εξανθοσμίας (άθερμο για την αποφυγή θερμοοξείδωσης), αποτελούν δε για εμάς τα μικρά «μυστικά» στην παραγωγή του φυσικού βαλσαμέλαιου με βιολογικό άθερμο ελαιόλαδο.

Εξάλλου, η υψηλή ποιότητα του φαίνεται και από την χρωματική διαφορά που έχει σε σχέση με πολλά βαλσαμέλαια που κυκλοφορούν. 

Bαλσαμέλαιο Βαλσαμόλαδο Σπαθόλαδο Έλαιο Υπερικού φυσικό δερματολογικά ελεγμένο βιολογικό ελαιόλαδοΤο βαλσαμέλαιο φυσικής εξανθοσμίας υπόκειται αποκλειστικά σε φυσική καθίζηση χωρίς κανενός είδους χημική η μηχανική επεξεργασία (φιλτράρισμα) και έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια παραγωγής σε σχέση με τα κοινά βαλσαμέλαια. Το φυσικό Hypericum Perforatum βαλσαμέλαιο με βιολογικό αθερμο ελαιόλαδο των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποκλειστικά για την Esthique Natural Cosmetics, είναι πλούσιο σε υπερφορβίνη και υπερικίνη χωρίς να είναι οξειδωμένο ή ταγγισμένο.

βαλσαμέλαιο βαλσαμόλαδο φυσικό σπαθόλαδο ή έλαιο υπερικού 100% φυσικόΣτον τελικό έλεγχο της υψηλής ποιότητας του άθερμου βαλσαμόλαδου προβαίνουμε σε πλήρη δερματολογικό έλεγχο και έλεγχο αλλεργιογόνων ουσιών, σε διαπιστευμένα εργαστήρια, για να διασφαλίσουμε ότι το σπαθόλαδο των βιολογικων ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι από τα κορυφαία βαλσαμέλαια της ελληνικής φύσης. Το πιστοποιημένο βαλσαμέλαιο που παράγουμε, είναι ένα 100% φυσικό προιόν. 

Με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που διαθέτει, συμβάλει θετικά στην αντιμετώπιση μυαλγιών, ρευματικών πόνων και πόνων των αρθρώσεων, με απαλό μασάζ στις περιοχές που παρουσιάζουν πρόβλημα.

Το άθερμο βαλσαμέλαιο μας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν φυσικό καλλυντικό για την περιποίηση, τόσο της επιδερμίδας του προσώπου, όσο και του σώματος. Μία από τις πολλές ευεργετικές ιδιότητες που διαθέτει είναι η εξομάλυνση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών που οφείλονται είτε στα σημάδια του χρόνου, είτε σε εκφραστικές συνήθειες.

Το βαλσαμέλαιο είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα της παραδοσιακής φυτοθεραπείας. Θεωρείται ότι έχει ευνοϊκή επίδραση τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φυσικά προϊόντα. Είναι γνωστό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση δερματολογικών προβλημάτων, την επούλωση πληγών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 Αποτελεί ένα πραγματικό θησαυρό για το φαρμακείο του σπιτιού σας.

Bαλσαμέλαιο Βαλσαμόλαδο Σπαθόλαδο Έλαιο Υπερικού φυσικό δερματολογικά ελεγμένο βιολογικό ελαιόλαδο

*Τα όσα αναφέρονται έχουν αποκλειστικά και μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα ενώ δεν υποκαθιστούν την γνωμάτευση γιατρού ή άλλου ειδικού της υγείας.*